Fixa bättre självkänsla

2014-02-25 @ 15:37:59

1. Prata inför klassen.

 

Att ställa sig framför klassen och prata kan vara det jobbigaste som finns.Men om du är nervös syns det faktiskt sällan på utsidan. Det ärbara du som märker att kinderna känns glödheta eller att benen darrar! Resten av klassen sitter mest och tänker på vad de själva ska säga när det är deras tur. Se det som en utmaning att göra din presentation så spännande som möjligt! Om det är svårt att möta allas blickar kan du fokuserapå en punkt
någonstans längstbak i klassrummet.

 

2. Avslöja skitsnacket

 

Att en kompis går bakom ryggen på en kan ta knäcken på vilket självförtroende som helst. Din kompis kanske har sagt något elakt om dig till någon annan, spritt ett rykte eller bara ignorerat dig.Så gör inte en bra kompis! Även om det känns jobbigt så är det bästa att ta upp det med honom eller henne. Om det är någon som
ska skämmas så är det din kompis, inte du. Ta mod och fråga " Hur menar du egentligen?" "Varför säger du ubte det till mig direkt?"Många gånger handlar det bara om ett missförstånd.

 

3.Bjud ut honom/henne på dejt

 

Går du och väntar på att killen/tjejen du gillar ska bjuda ut dig? Ta saken i egna händer! Han kommer säkert att bli jätteglad.Det tar faktiskt bara några sekunder att fråga. Några sekunder,sedan är det över och du har en dejt att se fram emot! Skulle han/hon säga nej är det inte hela världen,han/hon är säkert ändå imponerad och smickrad av att du frågade.För visst hade du blivit det? Visa att du är modigare än honom/henne!

 

4. Pinsam shopping

 

När du slinker in mellan hyllorna med tamponger och bindor i affären känns det som att alla vet " Jaha, hon har mens!" Och vad tänker killen i kassan när du langar upp tampongerna på kassabandet? Att handla tjejgrejer kan förstås vara skämmigt. Men det är faktiskt ingen som bryr sig. Folk har fullt upp med sina egna inköp och kassakillen har mött hundratals tjejer som köpt bindor och tamponger. Det är helt naturligt att handla tjejgrejer. Du har en underbar kropp som fungerar som den ska. Var stolt över det!

 

5. Snacka med nytt folk på festen

 

Hur tar man kontakt med folk man inte känner på en fest? Du kanske tycker att någon verkar schysst eller rolig, men vet inte vad du ska prata om? Förmodligen känner han eller hon exakt likadant som du. Alla gillar när någon kommer fram och säger hej! Hur hade du själv velat att någon tog kontakt med dig? Ett bra sätt är att fråga hur personen känner den som har festen eller att ge en komplimang för hans eller hennes outfit.

 

6. Säg ifrån

 

Om någon är taskig eller gör något dumt är det viktigt att säga ifrån. Men hur ska man göra? Tänk om det bara blir värre? Bara lugn. Det är ju inte du som har gjort fel. Stå på dig! Visa att det inte är okej. Om du vågar så kommer fler att våga och snart är ni några som kan stå på er tillsammans. Det mest effektiva är att ifrågasätta den som är taskig. " Är det där det bästa du kan komma med?" Testa!

 

7. Du bestämmer!

 

Oroar du dig över vad andra tycker och tänker om dig? Kom då ihåg att det är DU som bestämmer vem du är. Du kan vara precis den du vill vara. Om någon inte gillar det så är det hans eller hennes problem.Man kan inte vara vän med alla!

 

8. Känn dig snyggast!

 

Jag vet hur det är. Du vaknar, ansiktet är fullt av finnar, inget i garderoben sitter snyggt och allt sticker ut på fel ställe.Usch! Saken är den, att det inte spelar någon roll. Alla känner så ibland, även kändisarna, hur perfekta de än verkar ( testa att bildgoogla en kändis+ "no make-up!"). Den som tänker mest på hur du ser ut är faktiskt du själv. Nästa gång du känner dig ful,låtsas att du istället att du känner dig snygg och gå till skolan med rak rygg. Du kommer att bli förvånad hur snygg du kommer verka!

 

9. Gå din egen väg!

 

Varför försöka vara som alla andra? Bland alla miljarder människor på jorden finns det bara EN utav dig.Ta vara på det! Kör ditt eget race och hitta din egen stil. Det är coolt!

 


Kommentarer
Postat av: Emilia Sjödin

Riktigt bra tips! Go girl!

2014-02-25 @ 16:08:14 / URL: http://emiliasjodin.blogg.se/
Postat av: Hedda Rönnlund

Tack detsamma!:)

2014-02-25 @ 17:13:49 / URL: http://hheddar.blogg.se
Postat av: MATILDA

bra tips!

2014-02-25 @ 18:01:29 / URL: http://matildays.forme.se
Postat av: Paulina

Fint inlägg :D

2014-02-25 @ 20:37:12 / URL: http://www.pavvoishere.blogg.se
Postat av: Beatrice Lyckerius

Bra tjejen!

2014-02-28 @ 16:01:04 / URL: http://klacksko.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo