Media och Kommunikation

2014-02-18 @ 20:07:00

Som ni kanske vet går jag andra året på Ålands Gymnasium. Linjen jag går på heter Media och Kommunikation(MK).Eftersom många säkert undrar vad vi gör på MK så tänker jag tillägna det här inlägget för att förklara / ge info om MK till alla er.

 

MK ger grundläggande utbildning inommedieområdet med inriktning på grafisk design. Vi arbetar med grafiska produkter från idé till tryck eller elektronisk publicering. Första året får man baskunskapar i grafisk formgivning
och bild- och texthantering och du bekantar dig med den grafiska arbetsgången från idé till färdig produkt. Från och med andra året kan du specialisera dig inom yrkesområdet eller förbereda dig för fortsatta studier. Undervisningen består till stor del av verklighetsnära projekt där du samarbetar med andra och där flera ämnen ingår. Utbildningen består av 120 studieveckor(sv). Med kunskaper inom medieområdet om kommunikation via text, bild och ljud kan du exempelvis jobba på reklambyråer, tidningar, tryckerier och marknads- och informationsavdelningar på olika företag. Medieprogrammet är en bra grund för dig som vill studera inom till exempel grafisk teknik, grafisk formgivning, design, journalistik, medieteknik, bild-, ljud- och musikteknik,
IT, datorgrafik och animation. Till dessa vidareutbildningar är ofta arbetsprover och andra inträdesprov avgörande för antagning.

 

Som alla andra linjer på ålands gymnasium har vi allmänna ämnen och vi är faktiskt inne på vår sista kärnämnes period ( Kärnämnen=allmänna ämnen). Dom ämnerna som vi har är svenska,engelska,matematik,fysik,kemi, IKT,samhällskunskap och Hälsa&Idrott. Och vi har allmänna ämnen 21 studieveckor. Resten av våra studieveckor är Yrkesämnen och Valbara ämnen.Yrkesämnerna består av Grafisk produktion,trycksaksproduktiom,filmproduktion,fotoproduktion och Animations- och ljudproduktion. Det ingår även arbestpraktik och examensarbete. Vi harvalbara ämnen 19 studieveckor och då har vi valbara yrkesämnen och även fritt valbara ämnen.

 

Just nu i denna period har jag Engelska,Matematik,Svenska,Gympa och Samhällskunskap och såklart
kurser som är "valbara".Till dom valbara kurserna denna period har jag Entrepenörskap,kampanjarbete och presentationsteknik.Har mer kurser denna period än va jag hade första kärnämnes perioden i tvåan vilket betyder mindre hål/egen studerande tid.

 

Det har varit mycket problem med linjen och vad vi har fått reda på så kommer den stängas ner när vi har gått ut. Om det är något mer ni undrar så får ni gärna säga till så får jag svara på alla frågor senare :)

 


Kommentarer
Postat av: Lotta

Sv: Min helg var superbra! Kunde inte blivit bättre :) och jag såg också mellon, älskade att Björn Gustavsson var med! =)

2014-02-18 @ 20:36:55 / URL: http://olesenstjej.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo