Ta mer plats ( och få som du vill på jobbet)

2014-01-01 @ 17:46:21
Du vet den där tjejen som alltid säger ja och aldrig nej, hon som blir överkörd av alla och som ber snällt om att få uttrycka sin åsikt? Nja,hon är snart ett minne blott. Det är dags att ta plats.
 
Bred ut dig

Och nu menar jag bokstavligen. På möten har män en tendans att sprida ut sig själva, och sina papper, och liksom ockupera en del av lokalen på ett mycket självklart vis. Gör likadant. Ut med ditt block, luta dig framåt och etablera omedelbar ögonkontakt. ( Och du, ett tips, gör likadant i kollektivtrafiken också. Om snubben mittemot strävar efter arr ta upp allt space, sträck t benen ordentligt du också!)
 
Ersätt "jag" med "vi"

Att säga "jag vill" kan låta lite hårt i vissa frågor, vilket kan medföra att du inte alls får som du vill. Prova att ersätta "jag" med "vi", såg " vi behöver" istället för "jag vill".Att använda vi-ordet länkar vad du vill till vad de vill.
 
♣ Använd namnknepet

Att uttala någons namn i ett samtal fångar personens uppmärksamhet lika starkt som om du skulle ha blåst i en visselpipa, och dessutom får det dig att låta mer självsäker. Du hamnar i överläge, på ett trevligt sätt Prova " Sara, vad tror du om att göra så här...?" Namnknepet bör dock inte överanvändas, då blir det obehagligt istället för respektingivande.
 
♣Sluta be om tillåtelse

Hur många gånger har du inte hört dig själv säga trevande meningar som " Ursäkta, skulle jag bara kunna få säga en sak?" och " Ä det okej att ställa en fråga?". Du uttrycker dig så här för att vara trevlig, men det är en vana som sänker din power i andras ögon. Prova att vara vänlig, men rak på sak istället. Som "Jag skulle vilja säga en sak" istället för " Skulle jag bara kunna..."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo