Ni vet den där känslan av att va skoltrött?

2014-03-22 @ 15:36:18

Ni vet den där känslan av att va skoltrött?
Den där känslan man får så fort någon nämner skolan eller den känslan man får när man inser att man ska till skolan? Den känslan kan få en att må så jävla dåligt.Så fort någon ens nämner skolan känner man att man inte orkar och vill stanna hemma. Man vill skolka. Man vill inte vara där. Även om man har sina kompisar där vill man verkligen inte dit.Högstadiet är egentligen inte valfritt.Det är obligatoriskt att gå där men gymnasiet därimot är ju valfritt. Det är ditt val om du vill studera vidare efter högstadiet eller inte. Men det blir lättare att få jobb om du har en utbildning. Eftersom man är skoltrött blir det automatiskt att man gnäller om allt, kan va allt mellan sin klass, alla läxor och såklart allt annat som har med skolan att göra. Jag är skoltrött, det går inte att förneka men jag orkar inte gnälla om skolan längre. Styrelsen bryr sig ändå inte om våra klagomål så det är ingen ide även om vi vill förbättra skolan. Det här inlägget är till för er som är omotiverade och skoltrötta. Hoppas ni tar åt er.

 

Tänk så här. Du går i högstadiet i 3 år, det är egentligen inte så farligt. Grundskolan är obligatorisk , det är inte så att man kan skippa högstadiet om man nu inte väljer att skolka alla 3 år vilket kanske inte är så bra om man vill studera vidare. Det här med att lärarna säger att man måste ha jättebra betyg för att komma in på linjen man söker till i Gymnasiet är en ren lögn. Jag hade jättedåligt betyg när jag sluta nian och jag lyckades komma in på Media och kommunikation. Så lyssna inte på lärarna men du ska inte heller strunta i allt och få sämst betyg. Du ska plugga och försöka göra ditt bästa. Om du inte försöker så kommer du misslyckas. Och om du misslyckas, sluta inte att försöka. Om du vill något så gör allt du kan för att få det att bli verklighet. Och om du vill något tillräckligt mycket så kommer du kämpa tills du har lyckats.

 

Om dina föräldrar vill att du ska söka till en linje som du kanske inte ens är instresserad av så ska du absolut strunta i dom. Det är ditt liv och du väljer var du vill plugga.I gymnasiet blir det mer att du får ha reda på saker själv och köpa skolböcker och ta reda på var du ska va alla lektioner. Det blir mer självständigt arbete men var inte räddatt fråga om hjälp om det är något du inte fattar.Sen om du inte trivs på linjen du går på tycker jag absolut att du ska hoppa av och vänta 1 år för att söka till en annan linje. Bättre att söka till en annan linje än att studera på en som du inte ens gillar eller kanske inte trivs på. Men om du har gått där i 2 år tycker jag verkligen inte att du ska hoppa av. Dom flesta utbildningar är 3 år och det känns onödigt att hoppa av om det bara är 1 år kvar. Men det är ju ditt val om du vill gå där eller inte.

 

Sen om du är så skoltrött att du inte ens vill söka till något gymnasium kommer det förmodligen bli svårt för dig att hitta jobb. Dom flesta söker såna som har en utbildning.Du vill väl ha så bra jobb som möjligt eller hur? Jag tycker verkligen inte att man ska sumpa sin utbildning bara för att man är skoltrött.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo